Ştiri locale, Video

VIDEO. Primăria Sfântu Gheorghe lansează un sondaj pentru a afla care sunt domeniile şi investiţiile prioritare ale locuitorilor

Primăria Sfântu Gheorghe va realiza un sondaj de opinie în rândul cetăţenilor municipiului pentru a afla care sunt, în viziunea lor, domeniile şi investiţiile prioritare, cărora ar trebui să li se aloce mai multe fonduri în acest an.

Primarul Antal Árpád a declarat, joi, că pe lista de priorităţi a autorităţilor locale se află transportul şi iluminatul public, modernizarea zonelor dintre blocurile de locuinţe şi realizarea de noi locuri de parcare, digitalizarea instituţiilor de învăţământ şi acordarea de servicii comunitare de calitate.

Publicitate

Click AICI pentru accesarea chestionarului şi pentru a vă exprima opţiunile!

Potrivit acestuia, consultarea, care se va face on-line prin intermediul unui chestionar, are rolul de a vedea dacă priorităţile municipalităţii coincid cu cele ale cetăţenilor.

„Pentru noi este important să vedem care sunt priorităţile cetăţenilor. Suntem din când în când criticaţi, de unii sau alţii, pentru priorităţile noastre. Ştim foarte bine că fiecare cetăţean are priorităţile proprii, dar de foarte multe ori chiar şi priorităţile noastre se schimbă în funcţie de posibilităţile financiare pe care le avem. În chestionarul, care va fi postat pe site-ul Primăriei, vor fi enumerate 40 de investiţii sau activităţi ale Primăriei şi rugămintea noastră este ca cetăţenii să le evalueze pe o scală de la 1 la 5”, a declarat primarul Antal Árpád.

Acesta a mai spus că bugetul din acest an va fi mai sărac cu aproape 7 milioane de lei decât cel de anul trecut, ca urmare a scăderii impozitului pe venit cu şase procente, dar municipalitatea va încerca să compenseze prin atragerea de fonduri europene.

Proiectul de buget al municipiului Sfântu Gheorghe pe anul 2018, aflat în dezbatere publică până pe data de 6 februarie, este estimat la peste 105 milioane de lei şi a fost proiectat la un nivel mai mic decât cel aprobat la începutul anului trecut, care a fost de circa 128,5 milioane de lei.

„În fiecare an proiectăm un buget realist spre pesimism, dar până acum de fiecare dată, la final de an, am avut mai mulţi bani decât am estimat”, a mai spus Antal Árpád.

Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe pe anul 2018 va fi adoptat de Consiliul Local, cel mai probabil, în prima săptămână a lunii februarie.

(Agerpres)

Foto: Vargyasi Levente / Facebook Primaria Sfantu Gheorghe

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio