Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe reaminteşte că participarea la Recensământ este obligatorie

Municipalitatea roagă locuitorii să permită recenzorilor accesul în locuinţă sau să ia legătura cu aceştia.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe le reaminteşte locuitorilor că participarea la Recensământ este obligatorie, şi face un apel la oameni să colaboreze cu recenzorii şi să ofere informaţiile solicitate de aceştia.

Publicitate

Până pe 17 iulie are loc etapa de recenzare la domiciliu a celor care nu s-au recenzat în etapa online, sau care au transmis informaţii greşite.

În acest sens, municipalitatea roagă locuitorii să permită recenzorilor accesul în locuinţă sau să ia legătura cu aceştia la numărul de telefon lăsat în uşă cu ocazia vizitei.

Recensământul Populației și Locuințelor este un demers civic şi social care are loc o dată la 10 ani şi care oferă statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, fond locativ, condiții de locuit și clădirile în care sunt situate locuințele. Datele obținute sunt folosite pentru politici publice naționale și locale, cum este în cazul alegerilor, de exemplu, dar şi în activități administrative sau de cercetare.

Prin urmare, refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei. De asemenea pot fi amendați şi cei care refuză să răspundă la anumite întrebări.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio