Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe nu recepționează lucrările de pe strada Crângului. Constructorul, obligat să remedieze problemele pe cheltuiala proprie

Primăria Sfântu Gheorghe nu va achita contravaloarea lucrărilor de reabilitare a străzii Crângului până când constructorul nu va remedia, pe cheltuiala proprie, toate deficiențele.  

Mai mulți locuitori au reclamat că lucrările de asfaltare au fost făcute de mântuială, strada având denivelări, iar primarul municipiului, Antal Árpád, a dat asigurări că până când problemele nu vor fi remediate, Municipalitatea nu va face recepția.

Publicitate

„Am circulat și eu pe strada Crângului, am simțit că sunt denivelări și nu este normal. Este și motivul pentru care nu am plătit lucrările de acolo și strada încă nu a fost recepționată. Lucrarea se va corecta pe cheltuiala constructorului, până atunci nu plătim și nu recepționăm strada”, a spus edilul într-un interviu la We Radio.  

Acesta a explicat că legislația este de vină pentru situațiile în care lucrările se dovedesc a fi de proastă calitate, autoritățile fiind obligate să încheie contracte cu societățile care ofertează cel mai puțin în cadrul licitațiilor. Mai mult, legea nu permite eliminarea constructorilor care s-au dovedit, de-a lungul timpului, ineficienți.

„În ceea ce privește calitatea lucrărilor, de fiecare dată mă folosesc de toate pârghiile legale, iar acest lucru pot să îl fac în momentul în care facem recepțiile parțiale sau finale, respectiv în momentul în care facem plățile. Sunt cazuri mai fericite, în care într-adevăr lucrările sunt ok, și din nefericire sunt și cazuri în care constructorii nu fac treabă de calitate. Din nou ajungem la legislație, care nu-mi permite ca la următoarea licitație să îl exclud pe acel constructor, pentru că asta ar fi soluția. Dacă un constructor face o lucrare, și în momentul în care facem recepția găsim mai mult de 3 probleme la lucrarea respectivă, la următoarea licitație ar trebui să am posibilitatea să îl exclud. Atunci probabil că ar fi mai interesați să facă treaba”, a explicat edilul.

Lucrările de reabilitare a străzii Crângului au fost demarate în urmă cu doi ani, în vară, și au cuprins reabilitarea sistemului de apă şi canalizare, dar și refacerea fundaţiei, asfaltarea străzii, şi modernizarea sistemului de iluminat public.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio