Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe lansează un program de reamenajare a spațiilor verzi din jurul blocurilor

Asociațiile de proprietari pot solicita spații verzi proiectate de arhitecți peisagiști.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe lansează un program multianual de transformare și renovare a spațiilor verzi din zonele rezidențiale ale orașului, pentru care pot aplica asociațiile de proprietari. Scopul programului este de a crește numărul și estetica spațiilor verzi dintre blocuri, îmbunătățind astfel confortul locuitorilor. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 16 august.

Lucrările de înverzire a spațiilor din jurul blocurilor și planurile aferente, întocmite de arhitecți peisagiști, sunt finanțate de municipalitate, bugetul pentru acest an fiind de 1 milion de lei. De asemenea, pot fi depuse cereri pentru echipamente de irigare, foișoare, alei, adăposturi și zone de discuții. Cererea este condiționată de eliminarea completă a amenajării existente, astfel încât cererile trebuie să fie depuse cu acordul a două treimi din locuitorii în cauză.

Planurile vor fi prezentate solicitanților de către municipalitate înainte de construcție. Asociațiile de proprietari vor trebui să suporte costurile de întreținere și de conservare a spațiilor verzi transformate.

Cererile trebuie depuse la Biroul de Relaţii cu publicul, Informaţii şi Registratură din cadrul Primăriei până la data de 16 august. Cererile vor fi evaluate de o comisie tehnică în funcție de mărimea, locația și numărul de locuitori în cauză.

Regulamentul programului, cererea de înscriere și criteriile de punctaj pot fi găsite AICI.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio