Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe lansează programul „Dăm valoare rablei tale”

Proprietarii autoturismelor mai vechi de 10 ani pot primi 3.000 de lei în schimbul acestora

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe lansează un program multianual de întinerire a parcului auto din oraş. Conform proiectului, municipalitatea va oferi 3.000 de lei în schimbul autoturismelor care sunt înmatriculate în oraş de mai mult de 10 ani.

Publicitate

„Am promis că vom iniţia un program de interes public pe care l-am numit Dăm valoare rablei tale. Scopul acestui program este, pe de o parte, să încercăm să scădem numărul de autoturisme parcate pe teritoriul oraşului, iar pe de altă parte să fim activi şi să ajutăm oamenii în întinerirea parcului auto. Am dori să avem un parc auto mai tânăr şi mai puţine autoturisme pe spaţii verzi”, a declarat primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

Programul se adresează acelor persoane fizice sau juridice care nu doresc să cumpere un autoturism nou, aşadar nu vor participa la programul Rabla naţional, ci doar vor să vândă autoturismul vechi.

Proiectul va fi lansat săptămâna viitoare în dezbatere publică, iar acesta prevede că Primăria Sfântu Gheorghe va oferi 3.000 de lei în schimbul acelor autoturisme care sunt înmatriculate în municipiu de cel puţin 10 ani, având acelaşi proprietar. În funcţie de propunerile venite din partea locuitorilor, se vor mai putea face eventuale modificări ale condiţiilor.

De asemenea, în momentul în care proprietarul autoturismului predat către Primărie primeşte suma de 3.000 de lei se va angaja că în următorii 3 ani nu va achiziţiona alt autoturism, sau dacă o va face, autoturismul cumpărat va avea maxim 5 ani vechime.

„Fac un apel la locuitori să vină cu propuneri în cadrul acestui program, pentru a putea să fie cât mai aproape de nevoile oamenilor”, a mai spus primarul Antal Árpád.

Programul va fi unul multianual, cererile urmând să poată fi depuse continuu. Bugetul alocat pentru anul viitor este de 1 milion de lei, sumă care în funcţie de numărul de cereri va putea fi crescută.

În Sfântu Gheorghe sunt înmatriculate la această dată 21.782 de autoturisme, dintre care mai mult de jumătate, adică 11.388, sunt mai vechi de 10 ani.

Publicitate
banner we radio