Ştiri locale, Video

Primăria Sfântu Gheorghe, la Bursa locurilor de muncă pentru studenţi de la Cluj-Napoca

Primăria Sfântu Gheorghe va participa la Bursa locurilor de muncă pentru studenţi care va avea loc joi, 20 iunie, la Cluj-Napoca, pentru a le prezenta tinerilor oportunităţile de angajare, dar şi avantajele de a locui în acest municipiu.

„Pe 20 iunie organizăm la Cluj, la BT Arena, o întâlnire cu studenţii. De fapt, vom avea câteva standuri prin care încercăm să le prezentăm studenţilor din Cluj posibilităţile de angajare în municipiul Sfântu Gheorghe, atât la instituţii publice, cât şi la societăţi comerciale. Cred că sunt salarii atrăgătoare, sunt salarii destul de mari, atât la autorităţile locale, cât şi la mai multe societăţi comerciale din oraş. Eu cred că pentru acei tineri care doresc să-şi întemeieze o familie, Sfântu Gheorghe este un loc ideal. Sunt oraşe mult mai moderne, sunt oraşe mai frumoase, cu viaţă de noapte mai aglomerată, dar pentru cineva care vrea să-şi întemeieze o familie, eu zic că Sfântu Gheorghe este locul ideal. Acesta a fost şi conceptul nostru acum 10 ani. Am spus că vrem să facem din Sfântu Gheorghe un oraş unde o familie tânără poate să crească doi, trei copii. Este un oraş curat în care se poate trăi în siguranţă, în care există ofertă culturală foarte variată şi posibilităţi de petrecere a timpului liber şi, nu în ultimul rând, instituţii de învăţământ foarte bune. Nu este totul ideal, dar în fiecare an facem ca lucrurile să meargă mai bine”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Publicitate

Primăria Sfântu Gheorghe a iniţiat de-a lungul timpului mai multe programe menite să îi determine pe tinerii plecaţi la studii sau la muncă în ţară ori străinătate să revină pe meleagurile natale, printre acestea numărându-se programul „Hai acasă”, prin care tinerii pot primi gratuit terenuri pentru construirea de locuinţe, dar şi programul „Sepsinet”, o platformă online care prezintă poveştile celor care au decis să revină acasă.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio