Ştiri locale

VIDEO. Primăria Sfântu Gheorghe îşi face firmă pentru întreţinerea drumurilor

Primăria Sfântu Gheorghe va înfiinţa o societate comercială proprie care se va ocupa de întreţinerea drumurilor, iar odată cu aceasta vor fi create cel puţin 30 de noi locuri de muncă, a declarat joi, primarul municipiului, Antal Árpád.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă lucrările de întreţinere a drumurilor, respectiv plombarea gropilor, vopsirea şi decolmatarea, sunt efectuate de firme din afara judeţului care au câştigat licitaţiile, însă legea permite autorităţilor locale să facă aceste lucrări în regim propriu dacă au în subordine o societate comercială specializată.

Publicitate

„Am luat decizia la nivelul conducerii oraşului şi vom propune curând Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care ne dorim să înfiinţăm o societate comercială în proprietatea exclusivă a municipalităţii, care să efectueze lucrările de întreţinere a drumurilor din Sfântu Gheorghe. În acest moment acesta se fac prin licitaţie publică, de obicei sunt câştigate de firme din afara judeţului, de exemplu, peticirea se face acum de o firmă din Râşnov, vopsirea de o firmă din Ploieşti, înainte era o firmă din Suceava, etc. şi acest lucru creează foarte mult disconfort. (…) De aceea am decis să avem o societate proprie, să angajăm 30-40 de oameni, vom avea şi o staţie proprie de asfalt. (…) Nu vom putea face investiţii mari, nici nu ne permite legea, însă noua lege a achiziţiilor publice permite autorităţilor locale ca în cazul în care au o societatea proprie, atunci aceste lucrări să poată fi efectuate în regim propriu, fără licitaţie”, a declarat primarul Antal Árpád.

El a mai spus că intenţia autorităţilor locale este ca noua societate să devină operaţională cel târziu în primăvara anului viitor.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio