Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe a încheiat seria „anilor tematici” şi va continua cu proiectele culturale din portofoliu

Primăria Sfântu Gheorghe a încheiat seria a patru „ani tematici” ce au avut ca scop creşterea vitalităţii culturale a oraşului şi se va axa în următorii ani pe proiectele culturale din portofoliu.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, programul cultural multianual iniţiat de Primăria Sfântu Gheorghe, care a debutat în 2013 cu „Anul sunetului şi al cuvântului”, a continuat în 2014 şi 2015 cu „Anul jocului” şi „Anul tradiţiilor” şi s-a încheiat în 2016 cu „Anul imaginii”, a generat numeroase idei şi proiecte culturale care vor fi puse în practică începând cu 2017.

Publicitate

„În opinia noastră, cei patru ani pot fi consideraţi un succes. Se vede şi se simte considerabil diferenţa dinainte şi după programele demarate în anii tematici şi credem că am ajuns la un alt nivel de pregătire în ce priveşte organizarea evenimentelor culturale. Aceste programe au contribuit la vitalitatea culturală care se simte în Sfântu Gheorghe, am primit aprecieri şi din afara oraşului şi credem că, până la urmă, am reuşit să atingem, cel puţin, parţial acele scopuri cu care am pornit la drum şi anume să facem mai cunoscut oraşul prin intermediul culturii şi evenimentelor culturale, dar şi prin promovarea artiştilor locali şi, totodată, prin prezentarea tendinţelor internaţionale aici, la Sfântu Gheorghe\’, a declarat Knop Ildikó, reprezentanta Casei de Cultură Municipale „Konya Ádám” din Sfântu Gheorghe.

Potrivit acesteia, intenţia autorităţilor locale este de a implementa şi o parte dintre proiectele iniţiate în urmă cu doi ani în contextul pregătirii candidaturii municipiului Sfântu Gheorghe pentru titlul „Capitala culturală europeană 2021”.

„Chiar dacă nu am reuşit să obţinem acest titlu, credem că acele eforturi care s-au depus pentru realizarea candidaturii în sine nu au fost în zadar şi încercăm, odată cu încheierea anilor tematici, să ne concentrăm asupra portofoliului de proiecte realizate în acest scop, să le pregătim şi să derulăm cât mai multe dintre acestea”, a mai spus Knop Ildikó.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio