Coada Impozite si taxe locale
Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe: Disfuncţionalităţile de la Finanţele Locale se vor rezolva până la jumătatea lunii

Disfuncţionalităţile apărute în activitatea Direcţiei Municipale a Finanţelor Publice Sfântu Gheorghe, care au produs aglomeraţie la ghişee şi au creat nemulţumire în rândul cetăţenilor, vor fi remediate până la mijlocul acestei luni, a declarat, vineri, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva. Potrivit acesteia, problemele au fost generate de lipsa de personal, de modificarea Codului Fiscal şi implementarea noului soft de gestionare a informaţiilor.

„Salariile în administraţie sunt foarte mici, au fost organizate concursuri de mai multe ori, dar nu toate posturile s-au ocupat, iar unde s-au ocupat, după destul de scurtă vreme au plecat şi acum avem posturi libere. Al doilea motiv care a creat această harababură la începutul anului a fost modificarea Codului Fiscal şi al treilea a fost că, la sfârşitul anului, am cumpărat şi am pus în funcţiune noul soft pentru gestionarea informaţiilor de la Direcţia Finanţelor Publice”, a declarat Sztakics Eva.

Publicitate

Potrivit acesteia, până la jumătatea acestei luni se vor rezolva problemele legate de soft, iar contribuabilii nu vor mai trebui să prezinte declaraţii sau acte doveditoare, precum extrase de carte funciară sau contracte de vânzare-cumpărare, pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale.

Sztakics Eva a mai menţionat că dările către bugetul local pot fi plătite şi online şi a făcut un apel către cetăţeni să se folosească de această metodă mult mai eficientă şi mai confortabilă.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio