Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe cumpără apartamente sau case pentru a le transforma în locuinţe de necesitate

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au anunţat, luni, că vor să achiziţioneze apartamente sau case de locuit pe teritoriul municipiului şi în localităţile învecinate pentru a le transforma în locuinţe de necesitate.

Acestea vor fi acordate temporar persoanelor sau familiilor evacuate sau care, dintr-un motiv sau altul, au rămas fără locuinţe.

Publicitate

Ofertele se pot depune personal la Registratura Primăriei sau prin email la info@sepsi.ro până la data de 15 februarie 2022, însoţite de copia extrasului de carte funciară şi a cărţii de identitate a proprietarului, se menţionează într-un anunţ postat pe pagina de internet a Primăriei. Modelul formularului de ofertă se poate obţine de la Compartimentul de Relații cu Publicul, Informații și Registratură al Primăriei, pe str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, biroul 1, sau în format online AICI.

Primăria Sfântu Gheorghe are în portofoliu câteva sute de locuinţe construite de stat, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), locuinţe sociale, locuinţe de serviciu şi de urgenţă, precum şi terenuri care pot fi solicitate în cadrul programului “Hai acasă”.

“Fondul de locuinţe de stat include toate apartamentele din blocurile construite de statul român care nu au fost achiziţionate de chiriaşii lor. În oraş există un total de 19.600 de apartamente dintre care 137 sunt administrate de Primărie, restul fiind proprietate privată (…) Municipiul dispune, de asemenea, de 126 de proprietăţi rezidenţiale în zona Câmpul Frumos, care au devenit proprietatea administraţiei locale în urma cumpărării fostului IAS, intrat în faliment (…) Cele 159 de apartamente ANL care au fost construite în Sfântu Gheorghe se află pe străzile Stadionului, Fabricii, Lalelei, Nuferilor şi Bulevardul General Grigore Bălan (…) Locuinţele sociale sunt administrate tot de Primăria Sfântu Gheorghe şi se află pe străzile Stadionului şi Lunca Oltului. Aceste proprietăţi creează condiţii de locuit pentru persoane sau familii a căror situaţie economică şi socială nu permite accesul la propria locuinţă. Contractele de închiriere pentru 138 de apartamente din strada Lunca Oltului sunt valabile un an şi sunt revizuite anual şi prelungite în funcţie de îndeplinirea unor condiţii. Contractele celor 32 de apartamente de pe strada Stadionului sunt încheiate pentru o perioadă de cinci ani, care de asemenea poate fi prelungită”, se arată într-un bilanţ realizat anul trecut de Primărie.

Conform acestuia, Primăria Sfântu Gheorghe întreţine şi 33 de apartamente de serviciu pentru angajaţii instituţiilor sale, care se află pe străzile Ţigaretei, Daliei şi Borviz, iar prin programul “Hai acasă”, iniţiat în urmă cu câţiva ani, autorităţile locale oferă gratuit parcele de teren tinerilor, cu scopul de a-i încuraja să rămână sau să revină pe meleagurile natale.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio