Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe cere sechestru asigurator pe Casa de Cultură a Sindicatelor

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a solicitat punerea sechestrului asigurator pe Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, în contul sumei de 1,8 milioane de lei datorate bugetului local prin neplata impozitelor.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a declarat marţi că primele demersuri pentru instituirea sechestrului au avut loc în anul 2004, când suma datorată era de aproape 16.800 de lei, însă Oficiul de Cadastru, din anumite considerente, a respins această cerere. Sztakics Eva a menţionat că între timp penalităţile s-au acumulat, datoria a crescut, iar în urmă cu câteva zile autorităţile locale au înregistrat la Oficiul de Cadastru o nouă cerere de punere a sechestrului.

Viceprimarul a amintit, de asemenea, că autorităţile locale au făcut de-a lungul timpului numeroase demersuri pe lângă Guvern pentru transferarea acestui imobil din proprietatea statului român şi administrarea Uniunii Generale a Sindicatelor din România în administrarea sau proprietatea oraşului, pentru a fi reabilitat şi reintrodus în circuitul public.

„Într-adevăr, municipalitatea este interesată de acest imobil, vrem să fie destinat culturii, să-l reintroducem în viaţa culturală a municipiului, am fi dispuşi să investim (…) Am transmis cererea către Oficiul de Cadastru pe data de 17 mai şi acum aşteptăm să vedem dacă se acceptă sau se refuză ca în 2005”, a spus Sztakics Eva.

Directorul Casei de Cultură, Mircea Ştefan, a declarat că a fost înştiinţat în scris cu privire la demersurile pentru instituirea sechestrului asigurator. Potrivit acestuia, instituţia şi-a încetat activitatea în urmă cu aproape trei ani, după ce Primăria i-a blocat conturile pentru neplata impozitelor la bugetul local, nemaiavând, practic, nicio posibilitate de funcţionare.

După 1989, Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe a intrat pe autofinanţare, iar majoritatea spaţiilor din incintă au fost închiriate unor instituţii ori firme private.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio