Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe aşteaptă propuneri pentru premiul \’Pro Urbe\’

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe solicită cetăţenilor municipiului să facă nominalizări pentru premiul \’Pro Urbe\’, distincţie ce se acordă anual persoanelor trecute de 70 de ani, care au contribuit la creşterea bunăstării comunităţii locale sau a prestigiului localităţii.

\”Pot fi distinşi cu titlul \’Pro Urbe\’ cetăţeni născuţi sau domiciliaţi în municipiul Sfântu Gheorghe, care au împlinit vârsta de 70 de ani şi au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea localităţii sau care au dobândit o recunoaştere notorie a activităţii lor pe plan local, judeţean, naţional sau internaţional, contribuind la promovarea imaginii municipiului Sfântu Gheorghe\”, se menţionează într-un comunicat de presă al Biroului de imagine al Primăriei.

Publicitate

Termenul limită pentru depunerea nominalizărilor este 15 martie a.c. Diploma şi medalia \’Pro Urbe\’ se decernează anual în luna aprilie, cu prilejul sărbătoririi patronului spiritual al municipiului Sfântu Gheorghe.

În urmă cu doi ani, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a decis să reducă numărul laureaţilor de la patru la unu, pentru a nu se crea \’o inflaţie\’ de premianţi. La acea vreme, consilierii români au protestat împotriva acestei hotărâri, pe considerentul că votul majoritar al reprezentanţilor UDMR din forul aleşilor locali va elimina orice şansă a cetăţenilor de etnie română din municipiu de a mai obţine vreodată acest titlu onorific.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio