Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe, amendată de Protecţia Consumatorilor pentru nereguli în locurile de joacă

Primăria Sfântu Gheorghe a fost amendată cu suma de 12.000 de lei de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna, în urma unui control care a vizat locurile de joacă destinate copiilor.

Potrivit şefului instituţiei, Mircea Diacon, au fost constatate mai multe nereguli, printre care şi faptul că locurile de joacă verificate nu aveau autorizaţii de funcţionare.

Publicitate

„Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a fost sancţionată contravenţional cu suma de 12.000 lei şi măsură complementară oprirea temporară a prestării serviciilor. În urma verificării a şase locuri de joacă pentru copii, s-a constatat că la ansamblurile formate din turn şi tobogan, suprafeţele de aterizare (cădere) nu sunt prevăzute cu materiale care asigură atenuarea aterizării (căderii) copiilor şi lipsa autorizaţiilor de funcţionare pentru locurile de joacă verificate”, a menţionat Mircea Diacon.

Acesta a precizat că a sesizat Instituţia Prefectului Covasna pentru “ingineria legislativă” la care a apelat Primăria Sfântu Gheorghe, de a autoriza locurile de joacă printr-o hotărâre a Consiliului Local, respectiv nr. 69/2020, menţionând că Prefectura a dispus retragerea hotărârii şi intrarea în legalitate.

Reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe au precizat că vor contesta amenda, cel mai probabil.
Totodată, aceştia au arătat că municipalitatea are un plan de reabilitare şi modernizare a părculeţelor pentru copii, precum şi de înfiinţare de noi locuri de joacă tematice.

Spre exemplu, în Parcul Elisabeta din centrul municipiului va fi creat un loc de joacă modern, printr-o investiţie de peste 1,2 milioane de lei asigurată din bugetul local. Conform Studiului de fezabilitate aprobat de Consiliul Local, spaţiul va fi dotat cu şase tobogane de diferite mărimi, o trambulină, diferite elemente de căţărare, precum şi cu alte echipamente de joacă, accesibile inclusiv persoanelor cu dizabilităţi.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio