Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe a răspuns „provocării” 10 Year Challenge

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a răspuns „provocării” 10 Year Challenge postând pe Facebook o serie de fotografii relevante pentru modul în care s-a schimbat oraşul în ultimii zece ani.

Printre imagini se numără creşa din strada Kós Károly, amenajată într-o clădire reabilitată cu fonduri europene şi guvernamentale, ştrandul municipal care a fost modernizat în urmă cu câţiva ani printr-o investiţie de peste 4 milioane de lei din bugetul local şi transformat într-un mini aquaparc, cu tobogane cu cascade şi valuri de apă, precum şi Muzeul cinegetic, inaugurat în primăvara anului 2013, care funcţionează într-o clădire monument istoric reabilitată tot cu fonduri europene.

Publicitate

De asemenea, au fost postate fotografii din staţiunea Şugaş Băi, aşa cum arăta înainte şi după ce Primăria a investit aproape 7 milioane de lei din fonduri europene şi din bugetul local pentru modernizarea infrastructurii şi dezvoltarea bazei de agrement, care cuprinde, printre altele, un teren de minigolf şi unul teren de tenis, un parc de aventură, un perete artificial de escaladă, o mofetă şi bazinul în aer liber şi o bază de tratament, dotată cu băi galvanice, aparate de kinetoterapie, electroterapie, masaj, hidromasaj şi saună.

Printre fotografii se mai regăsesc cinematograful Arta din Sfântu Gheorghe reabilitat şi inaugurat în 2017, care găzduieşte şi sediul Teatrului „Andrei Mureşanu”, Piaţa Libertăţii care a fost inclusă într-un amplu proiect de reamenajare a centrului municipiului, ce a vizat închiderea traficului rutier din zonă şi crearea unei esplanade pietonale, dar şi moderna sală polivalentă Arena Sepsi, cu 3000 de locuri în tribune, construită cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii şi inaugurată în vara anului 2017, precum şi Parcul industrial de la Câmpu Frumos, realizat de autorităţile locale printr-un proiect în valoare totală de 24,6 milioane de lei, cofinanţat din fonduri europene.

„Ne alăturăm şi noi celei mai populare provocări a începutului de an şi vă arătăm unele dintre cele mai importante locuri din Sfântu Gheorghe cu zece ani în urmă şi acum. Putem fi mândri de oraşul nostru”, scrie primarul Antal Árpád pe pagina de Facebook.

Provocarea intitulată „10 Year Challenge” le cere utilizatorilor să posteze două fotografii cu ei – una actuală şi una făcută cu 10 ani în urmă, pentru ca prietenii să vadă cât de mult s-au schimbat în ultimul deceniu.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio