Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe a majorat bursele de excelenţă pentru elevi la 5.000 de lei

Înscrierea elevilor cu rezultate deosebite în anii de liceu se poate face până pe 4 decembrie. 

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, în şedinţa lunii octombrie, majorarea de la 3.000 de lei la 5.000 de lei a Burselor de excelenţă acordate în fiecare an elevilor cu rezultate deosebite în anii de liceu.

Publicitate

Majorarea este motivată prin faptul că atingerea criteriilor stabilite prin regulament implică o investiţie materială considerabilă, iar valorile şi cunoștințele trebuie răsplătite corespunzător.

Astfel, elevii din anii terminali de liceu din Sfântu Gheorghe pot depune până pe 4 decembrie dosarul de înscriere, care trebuie să conţină următoarele documente: Carte de Identitate, scrisoare de intenţie, Curriculum Vitae, adeverinţă pentru mediile anuale de la unitatea de învăţământ, copie după diplome, copie după certificate de participare, recomandări din partea diferitelor organizaţii, alte documente care atestă performanţele şcolare. Regulamentul complet de acordare a burselor poate fi consultat AICI.

Cele 5 burse de excelenţă vor fi acordate elevilor care obţin cel mai mare punctaj în urma evaluării dosarelor de înscriere.

Acordarea burselor are loc în mod tradiţional în şedinţa festivă de final de an a Consiliului Local din luna decembrie.

Primăria Sfântu Gheorghe acordă burse elevilor din oraş încă din anul 2009, cu scopul de stimulare şi recompensare a elevilor care obţin rezultate foarte bune la învăţământ.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio