Ştiri locale

Primăria Sfântu Gheorghe a cumpărat un trenuleţ turistic

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Asociația Vadon au achiziționat recent un trenuleț urban care va oferi o nouă experiență comunitară, sporind în același timp atractivitatea turistică a orașului.

Trenul a fost prezentat joi în cadrul unei conferințe de presă, de către viceprimarul Vargha Fruzsina, consilierul local şi preşedinte al Asociaţiei Vadon, Magyarósi Imola, și directorul Asociației Vadon, Demeter János.

Publicitate

Ediţia specială de Crăciun a plimbărilor Sepsi Tour va avea curse în perioada 18-23 decembrie, cu plecare şi oprire din stația taxi din fața Bibliotecii Județene „Bod Péter”. Prima plecare va fi sâmbătă, 18 decembrie, la ora 12:00. Biletele pot fi cumpărate la fața locului la prețul de 3 lei pentru copii și 5 lei pentru adulți, urmând ca trenul să circule pe traseul Biblioteca Județeană „Bod Péter” – Biserica Catolică – Casa cu Arcade – Piața Sfântul Gheorghe – Primărie – Biblioteca Județeană „Bod Péter”. 

Cursa durează aproximativ 10 minute, iar întregul tur, inclusiv urcarea și coborârea, durează o jumătate de oră, astfel că vor exista noi plecări la fiecare oră fixă şi la jumătatea orei, între orele 17:00 și 20:00 în timpul săptămânii și între orele 12:00 și 20:00 în weekend.

Spectacole festive în trenuleţ

În perioada 20-23 decembrie, Sepsi Tour își va bucura pasagerii cu o serie de spectacole festive de muzică live și cântece, organizate de nou înființatul Birou pentru Tineret. 

Astfel, luni, 20 decembrie, între orele 17:00 și 17:30, vor cânta elevii Corului Colegiului „Székely Mikó”, urmați de Corul Campanella al Liceului de Arte „Plugor Sándor”, între orele 18:00 și 19:00. 

Marți, 21 decembrie, între orele 17:00 și 17:30, va cânta corul elevilor de la Colegiul „Székely Mikó”, urmat de fanfara Liceului de Arte „Plugor Sándor”, între orele 18:00 și 19:00. 

Miercuri, 22 decembrie, între orele 17:00 și 19:00, vor avea loc jocuri interactive conduse de elevii secţiei de teatru a Liceului de Arte „Plugor Sándor”, urmate de un spectacol al Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”, între orele 19:00 și 20:00. 

Joi, 23 decembrie, între orele 17:00 și 20:00, elevii secţiei de teatru a Liceului de Arte „Plugor Sándor” îi vor invita pe pasagerii trenului să cânte, să recite și să se joace jocuri interactive.

Pe viitor, trenuleţul va circula şi spre Şugaş Băi şi va face noi tururi ale orașului, care vor fi anunțate din timp publicului.

Informații despre tren

Trenul este nou-nouţ, comandat special de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe de la fabrica din oraşul Tata din Ungaria, şi a costat 824.000 de lei. Trenuleţul are două vagoane, fiecare cu câte 28 de locuri, ceea ce asigură un total de 56 de pasageri pentru o călătorie confortabilă. Fiecare compartiment de patru persoane are o ușă separată care se închide automat la începutul călătoriei, iar fiecare vagon are propriul sistem de încălzire pe timpul iernii. Vagoanele sunt echipate cu geamuri cu folie care se deschid și care asigură aerisire în timpul verii. Există două microfoane lângă șofer, ghidaje automate, sistem audio și un scaun lângă șofer pentru ghizi, animatori și invitați speciali. Locomotiva este echipată cu un motor de 240 CP Toyota Hilux Euro 6 de tip off-road.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio