Ştiri

Primăria Ozun va construi în acest an un nou pod peste Râul Negru, în locul celui luat de ape

Primăria Ozun a semnat săptămâna trecută contractul de execuție pentru începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului comunal 16A – tronsonul dintre DN11 (Sântionlunca) și DC16, investiție care cuprinde și construirea unui pod din beton peste Râul Negru, în locul celui luat de viitură în urmă cu aproape 3 ani.

Primărița comunei Ozun, Bordás Enikő, a precizat că, în funcție de condițiile meteorologice,  lucrările vor fi demarate cel târziu la începutul lunii aprilie, iar termenul de execuție este de cel mult 2 ani.

Publicitate

„Conform contractului, acum trebuie să se constituie garanția depunerii execuției, iar după aceea putem să și dăm ordinul de începere a lucrărilor, dar dat fiind faptul că vremea încă nu este prielnică, până când avem zăpadă și îngheț nu putem începe. Sperăm că spre sfârșitul lunii martie, sau cel târziu începând cu 1 aprilie să înceapă lucrările (…) Termenul de finalizare este de 12 luni începând cu data emiterii ordinului de începere. Asta înseamnă 12 luni de lucru efectiv, din care se scade perioada de sistări datorită condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor probleme care mai pot apărea. Executantul ne-a spus că intenționează să termine construirea podului în acest an, iar anul următor să facă asfaltarea drumului și a podului. Ar fi bine dacă s-ar întâmpla așa”, ne-a spus primarul Bordás Enikő.

Valoarea totală a investiției este de 9.013.000 lei cu TVA, sumă atrasă prin programul PNLD, iar investiția cuprinde și modernizarea și asfaltarea străzii Morii din Sântionlunca.

Noul pod peste Râul Negru va facilita accesul proprietarilor către terenurile agricole aflate de partea cealaltă a râului, întrucât în ultimii ani acest lucru a fost aproape imposibil.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: Facebook/Bordás Enikő

Publicitate
banner we radio