Ştiri locale

Primăria Ozun le recomandă locuitorilor să evite deplasările în pădure, în urma sesizărilor privind prezența unui urs

Primăria comunei Ozun le recomandă locuitorilor să evite deplasările în pădure pentru a culege fructe, ciuperci sau lemne, după ce în ultimele zile prezența unui urs a fost semnalată în satele Lisnău, Bicfalău şi Măgheruș. Oamenilor li se recomandă să nu se apropie de animalele sălbatice și să apeleze numărul unic de urgență 112.

„În satele Lisnău, Bicfalău şi Măgheruș a fost sesizată prezenţa unui urs brun. Vă rugăm să respectați măsurile minime pentru evitarea unor incidente nedorite. Evitați deplasările în pădure pentru recoltarea de fructe de pădure, ciuperci, lemne uscate etc.; Evitați să vă apropiați sau să intrați în contact cu exemplarul de urs observat. Evitați să îl filmați sau să îl fotografiați și îndepărtați-vă cât mai urgent. În cazul apariției unui urs în zona locuită, apelați la numărul de urgență 112”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Amintim că în noaptea de vineri spre sâmbătă, o ursoaică cu pui a intrat într-o gospodărie din satul Bicfalău și a ucis 7 oi, iar primarul localității Ozun, Bordás Enikő, ne-a declarat că în ultimele săptămâni au fost înregistrate atacuri în mai multe gospodării.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio