Ştiri locale

Primăria Ozun invită locuitorii comunei să participe la forumuri sătești pe tema cadastrului gratuit

Primăria Ozun va organiza în perioada următoare o serie de forumuri sătești pe tema lucrărilor de cadastru gratuit, în fiecare localitate aparținătoare comunei, la discuții urmând să ia parte reprezentanți ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Covasna și ai firmei care a câștigat licitația pentru executarea lucrărilor.

Prima întâlnire va avea loc miercuri, 16 februarie, iar Primăria îi invită pe localnicii interesați să participe la discuțiile care vor avea loc începând cu ora 17:00 la Căminul Cultural Sântionlunca.

Publicitate

„În cadrul Proiectului Național de înregistrare a imobilelor în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară (Cadastru gratuit) au fost demarate lucrările de cadastrare a imobilelor din comuna Ozun. Pentru informarea cetățenilor cu privire la demersul lucrărilor, Primăria va organiza forumuri sătești în fiecare localitate aparținătoare comunei Ozun, forumuri la care vor participa reprezentanți din partea societății executante SC CAR TOP SRL și din partea OCPI Covasna”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei.

Contactați telefonic, reprezentanții Primăriei Ozun au transmis că deocamdată nu se cunoaște numărul imobilelor și terenurilor care vor beneficia de aceste lucrări.

„Deocamdată date statistice nu putem oferi, contractul este semnat între firma executantă și ANCPI București, noi nu prea avem detalii, avem doar un proces-verbal între cele două instituții. Miercuri este prima întrunire, încă nu prea știm amănunte nici despre contract și termene, dar vor fi prezenți reprezentanți ai firmei care a câștigat licitația și reprezentanți ai Oficiului de Cadastru (…) care au astfel de informații”, au transmis reprezentanții Compartimentului de Cadastru din cadrul Primăriei.

În prezent, proiectul care completează Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 – „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, se derulează în localitățile Bățani, Boroșneu Mare, Brețcu, Catalina, Cernat, Dalnic, Malnaș, Ozun, Ojdula și Turia, în vreme ce în comuna Reci lucrările de înregistrare sistematică sunt pe final.

Anul trecut, OCPI a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de cadastru în localitățile Covasna, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc, Arcuș, Zăbala, Zagon, Ilieni, Bodoc, Brateș, Aita Mare, Poian, Chichiș, Ghelința, Estelnic, Belin, Dobârlău și Ghidfalău, valoarea totală a lucrărilor depășind 20,7 milioane de lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio