Ştiri locale

Primăria Micfalău a dublat valoarea trusoului pentru nou-născuți

Primăria comunei Micfalău a dublat valoarea trusourilor acordate în cadrul programului de sprijinire a familiilor cu nou-născuți lansat în 2021, astfel că din acest an fiecare bebeluș va primi la naștere pachete cu produse de îngrijire în valoare de 2.000 de lei.

Primarul comunei, Demeter Ferenc, a transmis că propunerea de dublare a valorii pachetelor a fost aprobată luni, cu unanimitate de voturi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local.

„Din cauza creșterii prețurilor, dar și din dorința de a ajuta, ni s-a solicitat să dublăm suma anterioară, astfel că de astăzi valoarea pachetului va fi de 2.000 de lei. Am încredere că este de ajutor pentru familii! Pentru copiii noștri, pentru Micfalău!”, a transmis edilul.

Și Primăria Covasna a lansat în 2021 un program similar prin care le acordă familiilor cu nou-născuți pachete cadou în valoare de 1.000 de lei, constând în produse pentru îngrijirea bebelușilor.

În ambele cazuri, inițiativa a fost gândită pentru a stimula natalitatea  și pentru a încuraja tinerele cupluri să își întemeieze familii în aceste localități.

Pachetele conțin, printre altele, hăinuțe pentru cei mici, scutece, prosoape din bumbac, biberon, o cădiță de baie și alte produse necesare îngrijirii bebelușului.

Una dintre principalele condiții pentru a beneficia de aceste trusouri este ca părinții să depună o cerere în acest sens într-un termen de cel mult 2 luni după externarea mamei și a bebelușului din maternitate. De asemenea, cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul stabil în localitate și să nu aibă datorii la bugetul local.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio