Ştiri locale

Primăria Covasna va planta 1.000 de puieți în Valea Zânelor şi Valea Hankó

1.000 de puieți de molid vor fi plantați de Primăria stațiunii Covasna, într-o acțiune de regenerare a zonelor împădurite din Valea Zânelor şi Valea Hankó, derulată cu sprijinul Ocolului Silvic Covasna.

În ultimele săptămâni, autoritățile locale au desfășurat mai multe acțiuni de întreținere și amenajare a spațiilor verzi, plantând aproape 200 de puieți din speciile brad argintiu, castan, liliac și oțetar galben, iar cu sprijinul alpiniștilor utilitari, copacii înalți din fața blocurilor au fost toaletați.

Publicitate

„Deja de aproape două luni avem aceste activități, am și toaletat, am și tăiat arbori pentru că, din păcate, zăpada abundentă de la începutul primăverii a făcut mari stricăciuni, a rupt foarte multe crengi, a vătămat foarte mulți copaci și arbuști care trebuiau îndepărtați. În ultima perioadă am avut și foarte multe cereri din partea asociațiilor de proprietari, din partea proprietarilor de apartamente de bloc, pentru că crengile arborilor crescuți la dimensiuni foarte mari intrau prin geamurile locuințelor. (…) Urmează să plantăm 1.000 de bucăți de rășinoase în Valea Zânelor și în Valea Hankó. Vom expune și ghivecele cu flori în spațiile publice și sperăm să nu mai avem probleme, pentru că din păcate aproape în fiecare an au fost distrugeri. Amenajăm partea de sus a Parcului Tineretului, acolo am pus pământ fertil, am sădit copaci și plantăm flori”, ne-a spus primarul stațiunii Covasna, Gyerő József.

În ceea ce privește acțiunea de plantare a celor 1.000 de puieți de molid în zonele împădurite din Valea Zânelor şi Valea Hankó, aceasta va avea loc în cursul zilei de vineri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio