Ştiri locale

Primăria Covasna, finanțare de peste 14 milioane de lei prin PNRR pentru eficientizare energetică

Primăria Covasna a obținut o finanțare în valoare de peste 14,2 milioane de lei prin Componenta 10 – Fondul Local în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru 3 proiecte care vizează eficientizarea energetică a unor clădiri publice.

Potrivit primarului Gyerő József, pentru reabilitarea termică a clădirii Primăriei, inclusiv corpul recent achiziționat, a fost obținută o finanțare în valoare de 2.690.936 lei, iar pentru eficientizarea energetică a clădirii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” (construcția veche) autoritățile locale au câștigat o finanțare în valoare de 1.639.306 lei.

Publicitate

Cea mai mare sumă – 9.949.014 lei – a fost obținută pentru reabilitarea energetică a clădirii Liceului „Kőrösi Csoma Sándor” (corpurile A și B ).

„Cunoaștem, că greul de abia acum începe. Avem în față un drum lung și sinuos până la finalizarea lucrărilor! Muncim împreună – angajați ai primăriei, consilieri locali – și avem nădejdea că eforturile noastre vor fi confirmate prin rezultate concrete!”, a transmis edilul într-o postare pe Facebook.

Durata de execuție a lucrărilor, în cazul fiecărui proiect, este 40 de luni, iar autoritățile locale vor asigura eventualele cheltuieli neeligibile.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio