Ştiri locale

Primăria Covasna construiește apartamente de serviciu cu eficiență energetică ridicată, pentru specialiștii din sănătate și învățământ

Primăria Covasna are în plan dezvoltarea fondului locativ de pe raza stațiunii prin construirea a 6 apartamente cu eficiență energetică ridicată, care vor avea destinația de locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ.

În acest sens, autoritățile locale au depus o cerere de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 10 – Fondul Local, iar contractul a fost încheiat în cursul zilei vineri, fiind aprobat un sprijin în valoare de aproape 2,6 milioane de lei.

Publicitate

„Vom construi în orașul nostru 6 apartamente nZEB (cu eficiență energetică ridicată), cu destinație de locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ. Cererea depusă de noi în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență a fost aprobată. Împreună cu dl. administrator public Para Sándor, ne-am prezentat la sediul Ministerului Dezvoltării în vederea semnării contractului de finanțare aferent acestui obiectiv de investiții. Valoarea totală a proiectului este de 2.580.044,66 lei”, a transmis primarul stațiunii Covasna, Gyerő József.

Potrivit edilului, în perioada următoare Primăria va obține avizele și autorizațiile necesare realizării investiției, iar autoritățile locale vor lucra la întocmirea documentației pregătitoare și a proiectului tehnic.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio