Ştiri locale

Primăria Covasna acordă câte 500 de lei familiilor care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie

Primăria oraşului Covasna acordă câte 500 lei familiilor care anul acesta împlinesc cinci decenii de căsnicie şi sărbătoresc nunta de aur.

„Cuplurile de aur” vor fi sărbătorite în luna septembrie, când vor avea loc Zilele oraşului, iar cele care doresc să participe la eveniment trebuie să se înscrie la Registratura Primăriei până pe 15 august.

„Primăria oraşului Covasna şi Consiliul Local Covasna, prin Direcţia de Asistenţă Socială, susţin valorile şi echilibrul socio-economic al familiei prin măsuri punctuale de sprijin financiar şi îşi propune să conştientizeze covăsnenii cu privire la importanţa stabilităţii în căsnicie, rolul acesteia şi contribuţia pe care o are la dezvoltarea comunităţii locale. Astfel, se va acorda un stimulent financiar de 500 lei net/ familie şi un Certificat al Nunţii de Aur pentru familiile care împlinesc 50 de ani de căsătorie în anul 2023, cu domiciliul în oraşul Covasna, în cazul în care sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: ambii soţi să aibă domiciliul în oraşul Covasna de cel puţin 25 de ani, dovada făcându-se prin declaraţie pe proprie răspundere şi pe baza anchetei sociale şi altor acte doveditoare. Familia să nu aibă datorii la bugetul local, să împlinească 50 de ani de căsnicie neîntreruptă în anul acordării stimulentului şi certificatului, iar ambii soţi să fie în viaţa la data depunerii cererii”, se arată într-un anunţ postat pe pagina de Facebook a Primăriei.

Autorităţile locale intenţionează să realizeze câte un material de prezentare pentru fiecare familie sărbătorită, iar în acest scop au solicitat cuplurilor interesate să le pună la dispoziţie un număr de maximum 50 de fotografii pentru a ilustra povestea vieţii lor.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că şi alte familii care domiciliază în oraşul staţiune Covasna şi aniversează anul acesta 50 de ani de căsătorie, dar care nu îndeplinesc condiţiile stabilite în regulament, pot fi sărbătorite, însă nu vor primi suma de 500 lei alocată din bugetul local.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio