Ştiri locale

Primăria Comandău construiește 4 locuințe pentru tineri, cu bani din PNRR

Primăria Comandău a câștigat o finanțare în valoare de 1,86 milioane de lei, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, pentru construirea a 4 locuințe destinate tinerilor, contractul de fiind semnat la începutul lunii trecute.

Primarul comunei, Kocsis Béla, ne-a precizat că locuințele vor fi eficiente din punct de vedere energetic (consum de energie aproape zero).

„Am împărțit bugetul pe acest an, este aproximativ ca cel de anul trecut, și sperăm că și proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării vor fi aprobate ca să ne putem apuca de lucru în primăvară. Două proiecte avem depuse, pentru unul dintre ele am semnat contractul în urmă cu o lună de zile, în data de 5 ianuarie, și vom construi locuințe pentru tineri, eficiente din punct de vedere energetic. Al doilea proiect, pentru apa uzată, este finalizat și depus la Minister, va fi verificat și sperăm să ne cheme să semnăm contractul”, ne-a spus edilul.

Proiectul pentru ridicarea locuințelor este în curs de elaborare, iar după obținerea autorizațiilor de construcție, autoritățile locale vor lansa licitația pentru desemnarea firmei care va face lucrarea.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio