Ştiri locale

Primăria Barcani a cumpărat pubele de gunoi pentru creșterea gradului de colectare selectivă

Primăria comunei Barcani și firma de salubritate IBSV demarează, la începutul lunii aprilie, o campanie de creștere a gradului de colectare selectivă a deșeurilor. În acest sens, autoritățile locale au achiziționat recent 720 de pubele pentru deșeurile reciclabile, pe care în perioada următoare le vor distribui în localitate.

Într-o postare pe Facebook, primarul Pastor Nicolae a transmis că valoarea investiției se ridică la 72.000 de lei, sumă asigurată din  bugetul local.

Publicitate

„Am început distribuția pubelelor pentru reciclabile, în ideea de a creste gradul de colectare selectivă – un proiect inițiat de Iulian Mitrofan, directorul Salubritatea IBSV, în parteneriat și cu Primăria Barcani. S-au achiziționat 720 de pubele în valoare de 72.000 lei, bani oferiți de Primăria Barcani (…)  În fiecare zi de marți a săptămânii se vor scoate la poartă cele două pubele (menajer și reciclabil), iar în prima zi de vineri a lunii se va scoate separat sticla. Vă rog din tot sufletul să sprijiniți colectarea selectivă!”, a scris edilul.

Potrivit acestuia, programul va demara în data de 1 aprilie, până atunci colectarea deșeurilor urmând să se facă după programul vechi cunoscut de localnici.

Alăturat postării, primarul a publicat și o imagine prin care locuitorii pot înțelege mai bine cum se va face colectarea selectivă a deșeurilor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio