Ştiri locale

Primăria Baraolt vrea să acceseze fonduri europene pentru extinderea spitalului orăşenesc

Primăria Baraolt vrea să acceseze fonduri europene pentru extinderea Spitalului orăşenesc, care asigură asistenţă medicală pentru aproape 30.000 de oameni din judeţele Covasna şi Braşov.

Primarul oraşului Baraolt, Benedek Huszar Janos, a declarat că se doreşte construirea unei noi aripi, pentru secţiile de Chirurgie, ATI, Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie.

„Vrem să construim o aripă nouă. În anul 2010, spitalul nostru orăşenesc a fost la un pas să fie închis, însă a fost salvat. În 2010 a avut 3 medici de specialitate, acum are 21 de medici şi asigură asistenţă medicală pentru toată zona Baraoltului, adică pentru circa 25.000 de persoane, respectiv şi pentru oamenii din comunele de dincolo de Olt, Augustin, Apaţa şi Ormeniş din judeţul Braşov, care vin la noi, astfel deserveşte o populaţie de circa 30.000 de locuitori. Şi trebuie să ştim că cele mai apropiate spitale se află la o oră distanţă de Baraolt, deci este absolut esenţial, din punctul nostru de vedere, să menţinem şi să dezvoltăm în continuare acest spital. Acum pregătim un proiect foarte mare, de anvergură, de 15 milioane de euro ca să construim o aripă nouă pentru Chirurgie, ATI, Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi tot ce aparţine, laborator, farmacie, diferite magazii, spălătorie, morgă şi aşa mai departe”, a declarat primarul oraşului Baraolt.

Primarul a mai arătat că autorităţile locale au deja studiul de fezabilitate întocmit, iar acesta va fi cel mai mare proiect cu fonduri europene din toată zona Baraolt. 

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio