Ştiri

Preţul poliţelor RCA a explodat. Cât au de plătit şoferii

Preţul poliţelor RCA a explodat din nou, după ce a apărut şi falimentul Carpatica. Un tânăr ajunge acum să plătească între 1700 de lei şi peste 3200 de lei, pe an, pentru o asigurare obligatorie.

O sumă imensă pe care cei mai mulţi şoferi tineri nu au de unde să o dea. Aşa că au găsit soluţia prin care să nu ţină totuşi maşinile pe dreapta – îşi înmatriculează autoturismele pe numele rudelor mai în vârstă ca să plătească mai puţin

Publicitate

După declanşarea falimentului Astra Asigurări, preluarea City Insurance de Fondul de Garantare şi retragerea autorizaţiei de funcţionare pentru Carpatica, preţul poliţelor RCA a explodat.

De exemplu, pentru un şofer de 26 de ani care conduce o maşină cu o capacitate de 1600 de cm cubi, fabricată în 2006, o poliţă RCA porneşte de la 1700 de lei pe an şi ajunge până la peste 3200 de lei. Adică asigurare unei maşini ajunge să costemai mult decât un salariu mediu brut în ţara noastră. 

Dacă în rândul tinerilor creşterile preţurilor sunt de aproximativ 50%, situaţie este şi mai gravă în rândul transportatorilor. O asigurare are un preţ şi de 3 sau chiar patru ori mai mare faţă de anul trecut. La finalul lui 2015, în România erau aproape 7 milioane de maşini, cu o creştere de 5,3% faţă de sfârşitul anului 2014.

Publicitate
Publicitate
banner we radio