Ştiri locale

Preşedintele PNL Covasna: „Nu este exclus ca UDMR să obţină toate mandatele de deputat din judeţ”

Preşedintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, a declarat că este foarte dezamăgit de prezenţa scăzută la vot a românilor din judeţ şi de faptul că nu au înţeles că neprezentarea la urne este în defavoarea lor.

Acesta a menţionat că este prematur să se pronunţe cu privire la rezultatul scutinului electoral la nivelul judeţului, dar în opinia sa absenteismul românilor a avantajat UDMR şi nu este exclus ca această formaţiune politică să obţină toate cele patru mandate de deputat.

Publicitate

„Am avut o campanie electorală mai bună ca oricând, sunt foarte mulţumit de campanie, de echipă, de munca tuturor colegilor mei, dar sunt foarte nemulţumit de absenteismul electoratului românesc la nivelul judeţului, care avantajează UDMR. E prematur să ne pronunţăm, încă nu am finalizat numărătoarea paralelă, dar nu e exclus ca UDMR să câştige şi cel de-al patrulea mandat de deputat (…) Mesajul nostru din campania electorală a fost clar: să iasă la vot, dar se pare că nu au înţeles mesajul, iar rezultatele sunt în defavoarea noastră, a românilor, care s-ar putea să nu mai avem reprezentare în Camera Deputaţilor”, a declarat Olimpiu Floroian.

Acesta a mai adăugat că a tras un semnal de alarmă în acest sens imediat după alegerile locale, când, pe fondul prezenţei scăzute la vot şi disipării voturilor românilor între mai multe partide, comunitatea românească din Sfântu Gheorghe a pierdut trei consilieri locali, fiind reprezentată în prezent de un singur consilier liberal.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, prezenţa la vot în judeţul Covasna a fost de 31,18%, faţă de 38,25% cât a fost la alegerile parlamentare din 2016.

Toate alegerile postdecembriste au fost câştigate detaşat de UDMR în judeţul Covasna.

De altfel, la alegerile parlamentare din 2016, UDMR Covasna şi-a adjudecat trei mandate de deputaţi şi unul de senator, celelalte două, unul la Senat şi unul la Camera Deputaţilor, revenind Partidului Mişcarea Populară în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio