Ştiri

Președintele Klaus Iohannis anunță că vacanța școlară NU se prelungește

Președintele Klaus Iohannis anunță că vacanța școlară NU se prelungește, dar școlile se vor deschide și „în funcție de gradul de vaccinare al personalului școlii.”

Președintele nu a dat detalii foarte multe despre noul criteriu, dar a precizat că un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății va fi emis mâine. Inspectoratele școlare au început deja să publice listele cu rata de vaccinare a personalului fiecărei școli în parte.

Publicitate

Declarația integrală a președintelui Klaus Iohannis.

“La sfârșitul acestei săptămâni, se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare. La sfârșitul săptămânii, vacanța nu va fi prelungită și, de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Este valabil pentru grădinițe, școli, sistemul preuniversitar.

Va fi introdusă o nouă condiție, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Specialiștii vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Subliniez, vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat, însă avem soluția, iar ea se numește vaccinare.”

Publicitate
banner we radio