Ştiri

Premierul Mihai Tudose nu îl demite pe şeful Poliţiei Române

Șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, a mers miercuri la Guvern ca să își prezinte raportul de activitate, la cererea premierului Mihai Tudose. Asta după ce ministrul Carmen Dan a propus demiterea lui. Pe de altă parte, cel propus de ministrul de Interne ca șef interimar al Poliției Române, Cătălin Ioniță, a refuzat această funcție.

Premierul Mihai Tudose a refuzat demiterea şefului Poliţiei Române, şi în schimb i-a cerut lui Bogdan Despescu ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate urmare a cazului agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift. Premierul a felicitat Poliţia pentru că l-a prins pe agresor în două zile.

„Am avut o discuție cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul, am înteles de pe surse că noua propunere și-a declinat intenția de a ocupa funcția, așa că l-am rugat pe domnul Despescu ca, într-o săptămână, să-mi ofere soluțiile lui și concluziile legate de cazul agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift”, a declarat Mihai Tudose la începutul ședinței de guvern.

Cătălin Ioniță a anunțat că ar refuza să preia frâiele șefiei Poliției Române, în eventualitatea în care Bogdan Despescu, actualul șef, ar fi demis de Mihai Tudose. Premierul va anunța în curând decizia finală pe care a luat-o  în privinţa unei eventuale înlocuiri a acestuia din funcţie.

Carmen Dan a propus marți demiterea lui Bogdan Despescu și l-a propus pe Cătălin Ioniță la șefia Poliției Române.

Ministrul de Interne a anunțat marți că propune demiterea șefului Poliției nemulțumită fiind de reacția și atitudinea în cazul suspectului pedofil angajat de mai mulți ani în Poliție. Decizia îi aparține însă premierului Mihai Tudose, potrivit legislației actuale.

În acest sens Bogdan Despescu s-a întâlnit miercuri cu premierul Mihai Tudose, care după ce va analiza raportul de activitate al șefului Poliției Române, va lua o decizie în privinţa unei eventuale înlocuiri a acestuia din funcţie.

 

Publicitate
banner we radio