Ştiri locale

Premieră la TAM: Leul RA – primul off-broadway musical din România

Trupa Teatrului „Andrei Mureșanu” vine în întâmpinarea iubitorilor de teatru, tineri și adulți deopotrivă, cu un spectacol inedit: „Leul RA”, primul off-broadway musical din România, în regia și dramatizarea lui Cezar Ghioca, pe muzica originală semnată de Marius Popa.

Special creată pentru actorii TAM, pe calitățile lor vocale, de către o echipă de artiști inovatori – un tânăr compozitor și un la fel de tânăr regizor și, în acest caz, dramaturg, noua producție artistică a TAM vine să completeze oferta culturală a zonei, abordând un nou gen artistic, puțin explorat în regiunea noastră și la nivel național deopotrivă. Un off-broadway musical filosofic, al cărui mesaj abordează problematica condiției umane, reprezentată metaforic de o serie de arhetipuri sub formă animală. La baza acestei producții inovatoare s-a aflat un concept al compozitorului Marius Popa, care a început să scrie, acum ceva vreme, Libretul Leului. Întâlnirea dintre compozitor și regizorul-dramaturg a dus la finalizarea textului și la crearea unui spectacol cu text și muzică 100% originale. Provocarea deloc ușoară a acestui nou tip de spectacol a fost cu drag îmbrățișată de echipa TAM, căreia i s-au alăturat și alți artiști din lumea teatrului, pentru a crea o producție inedită, pe care vă invităm să o vizionați în avampremieră, în data de 7 martie 2017, și în premieră, în data de 8 martie 2017. Ambele reprezentații vor avea loc de la ora 19:00, la sediul Teatrului „Andrei Mureșanu” – Sala Arta.

Publicitate

În distribuția din „Leul RA“, publicul din Sfântu Gheorghe îi va putea urmări pe Ciprian Teodorescu (Vocea României), Sebastian Marina, Dalma Kovács (Vocea României), Mirela Bucur, Claudia Ardelean, Elena Popa, Sergiu Aliuș, Mona Codreanu, Costi Apostol, Liviu Popa, cât și pe Paula Rotar (Vocea României), câștigătoarea primei ediții a Festivalului D-butan-T. Scenografia spectacolului este semnată de Elena du Soleil (costume) și Raluca Alexandrescu (decor), orchestrația de Gabriel Pindici și Marius Popa iar coregrafia de Attila Bordás.

Biletele costă 20 lei și pot fi cumpărate la biroul de organizări evenimente, la casieria teatrului și online, prin platforma biletmaster.ro accesibilă și prin intermediul paginii noastre www.tam.ro.

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă –

Publicitate
banner we radio