Ştiri locale

Prejudiciu de peste 20.000 de lei recuperat de polițiștii covăsneni

Polițiștii din Bățani au identificat un minor de 16 ani bănuit de comiterea unui furt din locuință.

La data de 15 septembrie 2016, oamenii legii au fost sesizați despre faptul că în perioada 12–14 septembrie 2016, persoane necunoscute au pătruns în locuința unui bărbat din localitatea Herculian, de unde au sustras o sumă de bani.

Publicitate

Din cercetările efectuate s-a stabilit că proprietarul era plecat de la domiciliu în perioada comiterii furtului, iar făptașul a profitat de faptul că unul din geamurile locuinței a fost lăsat în poziția rabatat. Hoțul a forțat fereastra și a pătruns în locuință de unde a sustras 336.500 forinti, 2.210 lire sterline și 4.275 de lei.

În urma activităților investigative, în mai puțin de 24 de ore făptașul a fost identificat în persoana unui minor de 16 ani. Întreg prejudiciul a fost recuperat, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să nu păstreze sume mari de bani în locuință, fiind indicat ca valorile monetare să fie depozitate la o unitate bancară. Nu discutați cu vecini sau persoane în care nu aveți maximă încredere, despre valorile pe care le aveți în locuință.

De asemenea, nu relatați informații despre călătoriile pe care le faceți și nici despre perioada în care sunteți plecați de la domiciliu.

(IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio