Ştiri locale

Pregătiri pentru termoizolarea blocurilor de locuințe în patru locații din oraș

Municipiul Sfântu Gheorghe a aplicat cu succes pentru programul de termoizolare a blocurilor de locuinţe din cadrul Programului Operațional Regional (POR) și se află în prezent în procesul de selecție a constructorilor. După semnarea contractelor cu câștigătorii, lucrările de izolare vor începe în următoarele locații, probabil până la mijlocul primăverii:

  • Strada Kriza János nr. 3 (vizavi de Tribunal);
  • Strada Libertăţii, Blocul 7, scările A și B (deasupra magazinului Amigo);
  • Strada Gödri Ferenc, Blocul 5, scările A-E;
  • Strada Gróf Mikó Imre, Blocul 13, scările A-C.

În septembrie anul trecut, Primăria a solicitat furnizorilor de servicii să îndepărteze cablurile și antenele vechi din locațiile menționate mai sus, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local. Deoarece nu s-a primit niciun răspuns, acestea sunt considerate deșeuri dacă nu sunt revendicate de către furnizorii de servicii. Înainte de începerea lucrărilor de termoizolare, municipalitatea va îndepărta vechile cabluri de internet și de televiziune prin cablu de pe fațadele blocurilor și de pe stâlpii de electricitate din jur, iar acestea nu vor fi returnate după finalizarea lucrărilor.

Publicitate

În cazul în care un furnizor de servicii dorește să instaleze ulterior orice tip de cablu sau de emițător-receptor în blocurile de locuințe respective, acesta trebuie să întocmească mai întâi un plan și să obțină autorizația de la Biroul de Urbanism al Primăriei. Măsurile nu trebuie să pună în niciun fel în pericol specificațiile din planul de termoizolare, construcția sau calendarul lucrărilor.  Soluțiile propuse indicate în autorizație trebuie să fie aprobate și de Asociaţiile de proprietari respective.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
Publicitate
banner we radio