Ştiri

Pregătiri de grevă generală în sănătate. Proteste de amploare ale angajaţilor din sistemul sanitar

Federaţia SANITAS din România organizează, în perioada 9 -13 mai 2016, adunări publice în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, ameninţând cu greva generală dacă revendicările înaintate autorităţilor nu vor fi soluţionate.

Totodată, Federaţia va continua negocierile cu Ministerul Muncii, iar acordul semnat cu Ministerul Sănătăţii reprezintă în continuare baza tuturor negocierilor privind reglementarea problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar.

\”SANITAS este deschisă la dialog şi negocieri cu acele instituţii ale statului care înţeleg importanţa apariţiei unei ordonanţe de urgenţă care să elimine inechităţile şi discriminările dintre salariile din sistemul sanitar şi sistemul de asistenţă socială, ordonanţă care să se raporteze la situaţiile concrete şi reale ale sistemului, aşa cum au fost ele prezentate de federaţie la toate negocierile care s-au desfăşurat până acum. SANITAS va continua pichetările instituţiilor guvernamentale ale ţării până când toate solicitările înaintate guvernanţilor vor fi rezolvate\”, se arată într-un comunicat de presă.

Federaţia SANITAS din România atrage atenţia Guvernului României că situaţia în care se află sectorul sanitar trebuie reglementată, iar lipsa de răspuns va fi amendată cu grevă generală.

Publicitate
banner we radio