Ştiri locale

Programe pentru familii şi pregătiri de Crăciun la castelul Mikes din Zăbala

Castelul Mikes din Zăbala va găzdui la sfârşitul acestei săptămâni un eveniment dedicat familiilor şi pregătirilor pentru Crăciun, organizat în cadrul programului „Castel în Transilvania” iniţiat de Grupul Pont.

„După ediţia de anul trecut, unde peste 400 de persoane au venit să ne pregătim împreună pentru sărbători, şi anul acesta îi aşteptăm pe mici şi mari cu activităţi pentru toată familia. Sâmbătă, 8 decembrie, între orele 10 şi 17 atmosfera de sărbătoare soseşte cu programe variate: jocuri cu jucăriile EduCastel, ateliere de creaţie de decoraţiuni de Crăciun, Kamishibai (teatru de hârtie), poveşti şi ponei prietenoşi. Cei mici şi mai mari se pot bucura de crearea decoraţiunilor de Crăciun: globuri de hârtie pentru colorat, scene de naştere de asamblat, turtă dulce şi alte decoraţiuni simpatice îi aşteaptă pe tot parcursul zilei. Pe lângă activităţile de interior, vizitatorii vor putea cutreiera şi grădina de castel. Atmosfera de iarnă va fi completă cu ceai şi cafea fierbinte, vin fiert şi alte bunătăţi (…) Pe durata evenimentului vor putea fi cumpărate obiecte unice inspirate de castele, realizate special pentru webshopul Castel în Transilvania. Cumpărătorul contribuie la Fondul Castel în Transilvania”, se arată într-un comunicat de presă.

Publicitate

Programul „Castel în Transilvania”, lansat în primăvara anului 2015 de către Grupul Pont, doreşte să contribuie la aducerea castelelor din Transilvania în atenţia publică şi în viaţa comunităţilor locale, precum şi la valorificarea culturală, turistică, economică a acestora.

„În cadrul programului, în ultimii trei ani, cu ajutorul experţilor am reuşit să elaborăm strategia de dezvoltare în trei limbi, am lansat website-ul tot în trei limbi şi aplicaţia mobilă care conţine informaţii necesare şi valoroase despre 300 de castele şi conace din Transilvania. În 2016 am format Coaliţia Castel în Transilvania, care în prezent este formată de 30 de proprietari şi administratori de castele şi conace. În 2017 am lansat webshopul Castel în Transilvania, unde pot fi achiziţionate creaţiile unice ale unor designeri din Transilvania, iar cumpărătorii vor contribui şi la susţinerea Fondului Castel în Transilvania (…) În 2018 am organizat o serie de evenimente cu activităţi culturale, educative şi recreaţionale pentru întreaga familie: PIKNIK – Săptămâna Castelelor Deschise, cu programe în şase castele, zile deschise cu EduCastel la Racoş şi Vârghiş, iar EduCastel a fost prezent la mai multe zile deschise organizate de castelele din Brâncoveneşti, Topliţa sau Tălişoara. Aceste evenimente au atras în total cel puţin 5.000 de participanţi”, se mai arată în comunicat.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio