Ştiri locale

Prefectura Covasna, chemată în instanţă pentru o amendă de 10.000 de lei

Conducerea Prefecturii Covasna a fost chemată în instanţă de către primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care contestă amenda de 10.000 de lei primită pentru nesoluţionarea la termen a cererilor depuse pe Legea 10/2001, privind restituirea imobilelor naţionalizate.

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Primăria Sfântu Gheorghe este singura din judeţ care nu s-a încadrat în termenul stabilit pentru rezolvarea notificărilor pe Legea 10, având nesoluţionate peste 470 de cereri. El a menţionat că intenţia Prefecturii nu a fost de a ajunge la sancţiuni, dovadă nenumăratele circulare de atenţionare trimise anul trecut autorităţilor locale pentru urgentarea aplicării legii.

Publicitate

Potrivit acestuia, cazul se află pe rolul Judecătoriei Sfântu Gheorghe, primul termen nefiind încă stabilit.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a contestat amenda, chemând în instanţă atât Prefectura, cât şi Guvernul României. Antal Árpád a declarat că nu se consideră direct responsabil de neaplicarea în termen a legii, subliniind că întârzierea a fost cauzată, printre altele, de lipsa personalului specializat.

„Am atacat în instanţă procesul verbal de amendă, vă daţi seama că nu-mi doresc să achit 10.000 de lei pentru ceva care nu este responsabilitatea mea. Nu primarul se ocupă de aplicarea Legii 10, pentru că Legea 10 se aplică de jurişti, iar în România în momentul în care cineva ajunge primar nu primeşte o diplomă de Drept. În consecinţă, eu fiind sociolog, nu cred că mă pricep la toate şi cu atât mai puţin la Legea 10 sau Legea 18. Am chemat în instanţă Guvernul României pentru că nu se poate ca eu să primesc o amendă de la un reprezentant al Guvernului în condiţiile în care acelaşi Guvern în ultimii ani a scos hotărâri şi ordonanţe prin care nu m-a lăsat să angajez jurist la Primărie”, a declarat Antal Árpád.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio