Ştiri locale

La loc comanda! Prefectura Covasna amână schimbările privind examenele pentru obţinerea permisului de conducere

Propunerea conducerii Serviciului Comunitar Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, din subordinea Prefecturii Covasna, ca proba practică pentru obţinerea permisului să fie susţinută doar în municipiul Sfântu Gheorghe, nu şi în celelalte localităţi din judeţ, nu va fi pusă în aplicare începând cu data de 21 mai, cum se stabilise iniţial, a declarat prefectul judeţului, Sebastian Cucu.

„Joi am primit o adresă din partea Direcţiei Generale pentru Permise prin care ne solicită să amânăm implementarea acestei măsuri, ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanţei 14/2017 care modifică şi completează Ordonanţa 195/2002 privind circulaţia de drumurile publice, prin urmare măsura nu va fi aplicată începând de luni. Din punctul meu de vedere era aplicabilă, dar am ţinut cont de solicitarea lor, pentru că ei coordonează activitatea”, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

Conducerea Serviciului Comunitar Permise de Conducere Covasna a propus, încă de anul trecut, ca examenele pentru obţinerea carnetului de şofer să fie organizate doar la Sfântu Gheorghe, din considerente legate de „creşterea gradului de siguranţă rutieră şi îmbunătăţirea serviciilor oferite cetăţenilor”, prin reducerea termenului de programare şi prin aplicarea unui sistem unitar de examinare a candidaţilor.

Potrivit prefectului Sebastian Cucu, în urma unei analize efectuate la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere, s-a constatat că pe raza judeţului există un grad de dificultate diferit între punctele de examinare, care a dus la apariţia unui „fenomen de migrare” a candidaţilor către punctele de examinare din afara localităţii reşedinţă de judeţ, cu un grad de dificultate mai scăzut.

Totodată, s-a constatat că perioada de programare a examenelor este simţitor mai mare în celelalte localităţi, prin urmare s-a propus o soluţie în vederea aplicării unui sistem unitar de examinare.

Propunerea a făcut obiectul unei dezbateri publice, în cadrul căreia cetăţenii şi-au putut exprima punctele de vedere, măsura fiind contestată de către reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai şcolilor de şoferi şi candidaţi, care au considerat-o „inechitabilă”.

(Agerpres)