Ştiri locale

Prefectul Sebastian Cucu, deranjat de plaja din faţa instituţiei

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat că autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au „undă verde” pentru reluarea proiectului de reabilitare a centrului municipiului, care a stagnat timp de aproape doi ani şi jumătate, exprimându-şi dorinţa ca plaja amenajată în faţa sediului Prefecturii să dispară cât mai repede.

Sebastian Cucu a menţionat că Primăria Sfântu Gheorghe a prezentat un nou proiect de reabilitare a Pieţei Libertăţii, care întruneşte toate condiţiile prevăzute de lege, prin urmare autorităţile „se pot apuca de lucru”.

„În prima fază, proiectul avea nişte lacune, nişte omisiuni. Am făcut o sesizare şi au revenit asupra lui, s-au făcut modificările şi, din câte am discutat cu colegii mei, până acum nu au găsit nimic altceva în neregulă. Prin urmare, se pot apuca de lucru. Şi eu aştept, pentru că oricât de îndrăgostit aş fi de Copacabana, unde de altfel nu am fost şi probabil nici nu o să ajung, ceea ce avem aici, în faţă, probabil că deranjează pe multă lume, nu numai pe mine”, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

Primăria Sfântu Gheorghe a demarat în urmă cu câţiva ani mai multe proiecte de reabilitare a spaţiilor urbane din municipiu, printre acestea numărându-se şi Piaţa Libertăţii, care a devenit o zonă exclusiv pietonală.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe ar fi dorit ca odată cu modernizarea pieţei să extindă şi parcul Elisabeta, respectiv să amplaseze o uriaşă colină de pământ de aproximativ cinci metri înălţime, 13 lăţime şi 33 lungime în faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean, care să simbolizeze „trupul pietrificat al balaurului răpus de patronul spiritual al oraşului, Sfântul Gheorghe”.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat, deoarece Prefectura Covasna a chemat în instanţă Consiliului Local Sfântu Gheorghe, cerând anularea Planului Urbanistic Zonal, pe considerentul că nu avea avizele necesare de la SRI şi Ministerul Apărării Naţionale.

În cele din urmă, Primăria a realizat un nou proiect care prevede, în principal, amenajarea unei platforme plane în faţa sediului Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Covasna, unde să poată fi amplasat un patinoar pe timpul iernii, dar care să poată fi folosită şi ca scenă pentru diferite evenimente cultural-artistice, precum şi realizarea a două seturi de trepte din piatră care să creeze o „legătură funcţională şi o articulare artistică” între Piaţa Libertăţii şi Piaţa Mihai Viteazul din apropiere, aflate la diferenţă de nivel.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la aproape 2,8 milioane de lei, iar perioada de finalizare a acestora este de opt luni.

Însă, pentru ca spaţiul să nu stea neutilizat, în această vară autorităţile au amenajat o plajă pe platoul din faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean, mai exact au adus nisip şi au amplasat 30 de şezlonguri şi umbrele colorate, acesta devenind unul dintre cele mai frecventate locuri de către părinţi şi copii.

(Agerpres)

banner we radio