Ştiri locale

Potecă tematică inaugurată recent pe Muntele Puturosu

Asociaţia Vinca Minor a inaugurat recent Poteca tematică Muntele Puturosu, investiția fiind realizată în cadrul proiectului „Implementarea unor măsuri de management conservativ în situl Ciomad-Balvanyos”.

Potrivit reprezentanților Asociației, traseul de circa 5 km este compus din două părți: una destinată tuturor turiștilor, indiferent de vârstă sau experiență, iar cea de a doua, având o dificultate ridicată, este destinată turiștilor experimentați.

Publicitate

„Prima parte include porțiunea dintre Balvanyos Resort – Grota Sulfuroasă – parcarea Balvanyos Resort, și are 8 puncte de oprire. Recomandăm această secțiune a traseului tuturor persoanelor şi grupelor de vârstă, deoarece are o lungime de aproximativ 2 km, iar diferența de nivel este de 120 m, deci este nevoie de 1-1,5 ore pentru a o parcurge, printr-o plimbare confortabilă. A doua parte este un traseu care merge spre Tinovul Răbufnitoarea, atingând Peștera Ucigaşă și Cimitirul Păsărilor, și are 5 puncte de oprire. Această porţiune este recomandată turiştilor mai experimentați, având o lungime de aproximativ 3 km, cu un teren mai dificil, deci necesită circa 2-2,5 ore pentru parcurgere”, au transmis reprezentanții Asociației într-o postare pe Facebook.

Pe traseu au fost amplasate panouri informative, în limbile română, maghiară și engleză, cu ajutorul cărora turiștii află informații despre speciile de faună și floră protejate, habitatele forestiere, geologia și vulcanismul zonei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio