Ştiri locale

Porţi deschise la ISU Covasna de Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale

Luna octombrie a fiecărui an marchează Ziua Internaţională Pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale. Aceasta se sărbătoreşte în scopul conştientizării indivizilor şi comunităţilor cu privire la riscul dezastrelor naturale şi la modalităţile de reducere a vulnerabilităţii faţă de acestea.

Pentru a sărbători Ziua Internaţională Pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna organizează în data de vineri, 13 octombrie 2017, între orele 10:00-14:00, ziua porţilor deschise la sediul Inspectoratului de pe str. Oltului nr. 31-33, unde vor fi prezentate tehnica de intervenţie, echipamentele şi aparatura cu rol de protecţie şi înlăturare a urmărilor dezastrelor. Ca element de noutate, vizitatorii vor putea vedea noul Container suport logistic al intervenţiei pentru căutare/salvare – Multirisc, dotat cu echipamente de ultimă generaţie pentru căutarea-salvarea persoanelor în diferite medii ostile, în primul rând la cutremur, unde pot fi persoane surprinse sub dărâmături.

Publicitate

Având în vedere că majoritatea dezastrelor nu pot fi evitate, pentru a reduce semnificativ pierderile de vieţi omeneşti şi pentru a limita pierderile de bunuri, este bine ca populaţia să fie informată. Prin atribuţiile pe care le au, Inspectoratul General şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă sunt în prima linie, atât prin activitatea de prevenire a producerii unor situaţii de urgenţă, respectiv de limitare a efectelor acestora, cât şi prin activitatea de intervenţie în cazul manifestării lor.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio