Ştiri locale

Pompierii covăsneni se vor pregăti pe un poligon de 2.700 mp la ieșirea din Sfântu Gheorghe

Lucrările de amenajare a noului poligon pentru pregătirea personalului operativ al ISU Covasna continuă. Noul spațiu de antrenament va fi amenajat pe un teren de aproximativ 2.700 mp, aflat la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Ilieni, unde salvatorii covăsneni vor putea simula diferite situații de urgență.

Reprezentanții Inspectoratului au transmis că pentru amenajarea spațiilor de pregătire sunt utilizate în principal resurse existente la nivelul unității, însă și Consiliul Județean Covasna oferă sprijin în acest sens.

Publicitate

„În momentul de față se execută lucrări pentru amenajarea unor spații de pregătire în municipiul Sfântu Gheorghe, pe un teren cu o suprafață de aproximativ 2.700 mp. Aceste spații presupun amenajări și aparate unde se vor simula diverse situații cu care se poate întâlni personalul operativ pe timpul intervențiilor. Pentru amenajarea lor se utilizează în principal bunuri materiale existente la nivelul unității, iar o parte din resurse sunt asigurate cu sprijinul Consiliului Județean Covasna”, a precizat, pentru We Radio, purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Plt. Mirela-Roxana Timaru.

Aceasta a mai precizat că în prezent pregătirea personalului operativ se desfășoară în punctele de antrenament amenajate în cadrul subunităților de intervenție, dar și pe teren, unde au loc diferite exerciții de pregătire.

În ultimii ani conducerea ISU Covasna a căutat soluții, împreună cu autoritățile județene și locale, pentru identificarea unui spațiu adecvat pregătirii operative a salvatorilor covăsneni, iar șeful Inspectoratului, Lt.col Adrian Simtea a precizat în mai multe ocazii că lipsa unui asemenea spațiu de pregătire poate afecta calitatea intervențiilor la care sunt chemați pompierii covăsneni.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio