Ştiri locale

Polițiștii covăsneni în taberele școlare pentru siguranța copiilor

Pe toată perioada vacanței de vară polițiștii covăsneni desfășoară activități preventiv-educative în cadrul taberelor școlare organizate pe raza județului.

Activitățile au drept scop realizarea unei educații antiinfracționale a minorilor, prevenirea victimizării acestora și implicării lor în săvârșirea de fapte ilicite.

Publicitate

Astfel, săptămâna trecută polițiștii au fost la tabăra „English – Romanian Camp 2016” de la Balvanyos și la Centrul de Agrement Pădureni la „Tabăra Tinerelor Talente”, iar în această săptămână au vizitat Tabăra Ecologică din Reci.

Peste 130 de elevi și cadre didactice au participat la activitățile derulate de polițiști care le-au vorbit acestora despre cum să nu cadă victime ale unor infracțiuni, cum să se protejeze în mediul online și mijloace de protecție a conturilor de socializare, precum și despre siguranța traficului rutier și reguli de circulație. Atât însoțitorii, organizatorii gupurilor, cât și elevii au fost receptivi la mesajele și recomandările transmise, fiind purtate discuții interactive pe temele abordate.

Siguranța tinerilor şi dezvoltarea personalității acestora în spiritul respectării valorilor morale și civice sunt obiective importante în activitatea poliţiştilor, astfel că activitățile menite să dezvolte conştientizarea asupra anumitor pericole și să-i responsabilizeze pentru adoptarea unor măsuri preventive vor fi continuate de poliţişti.

Publicitate
Publicitate
banner we radio