Info Trafic, Ştiri locale

Poliţiştii covăsneni, la datorie în perioada minivacanței

 

Ne așteaptă o minivacanță în care să ne bucurăm de timp liber și relaxare, iar pentru ca petrecerea acestor zile să nu fie umbrită de evenimente negative, polițiștii vor fi la datorie pentru liniștea și siguranța cetățenilor.

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie a.c., la nivelul județului Covasna vor acționa, în medie, zilnic, circa 100 de polițiști, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea săvârșirii de fapte antisociale.

Publicitate

Polițiștii de la structurile de ordine și siguranță publică vor fi la datorie, pentru asigurarea bunei desfășurări a manifestărilor publice care vor avea loc în această perioadă, iar cei de la rutieră vor acționa pentru menținerea siguranței traficului și prevenirea producerii de accidente.

Oamenii legii transmit cetățenilor și câteva recomandări, pentru a petrece perioada următoare în siguranță.

Dacă optați să plecați de acasă în această minivacanță, polițiștii vă recomandă să nu porniți la drum fără a avea autovehiculul echipat corespunzător pentru circulația pe timp de iarnă. Informați-vă asupra condițiilor meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți, iar în trafic dați dovadă de multă prudență, respectați regulile de circulație, dar și indicațiile polițiștilor rutieri.

Pentru a preveni furturile din locuințe, luați-vă câteva măsuri de precauție. Rugați o persoană de încredere să vă supravegheze locuința pe perioada lipsei dumneavoastră iar, înainte de a pleca, verificați dacă toate căile de acces sunt bine asigurate. La fel de important, pentru a nu da ponturi gratuite hoților din locuințe, polițiștii vă recomandă să nu postați pe rețelele de socializare fotografii sau informații din care să reiasă că sunteți plecați.

În situația în care veți petrece seara în oraș, nu conduceți dacă ați consumat băuturi alcoolice! Stabiliți ca unul dintre prieteni să fie „de serviciu” și să vă conducă, în siguranță, acasă. De asemenea, nu vă angrenați în discuții contradictorii și evitați persoanele care se manifestă violent.

Dacă sunteți victimă sau martor la săvârșirea unei fapte ilicite, nu ezitați să cereți sprijinul polițiștilor.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio