Ştiri locale

Poliţiştii covăsneni desfăşoară activităţi preventive în taberele şcolare

Vacanţa de vară a început, iar cei mici se bucură din plin de zilele fără teme în care se pot juca din zi şi până în seară.

Pentru ca aceştia să fie în siguranţă şi pentru a preveni implicarea lor în evenimente nedorite, poliţiştii covăsneni sunt prezenţi în taberele organizate în judeţul Covasna, desfăşurând activităţi în scopul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Publicitate

Aproape 100 de copii au participat până acum la activităţile preventiv-educative desfăşurate în două tabere.

Poliţişti din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi în tabăra de ciclism organizată în localitatea Zăbala, unul dintre obiectivele acesteia fiind însuşirea şi consolidarea, de către participanţi, a normelor legale referitoare la circulaţia bicicliştilor pe drumurile publice. Au fost dezbătute aspecte pe tema regulilor de circulaţie pentru biciclişti, iar elevii au vizionat şi clipuri cu caracter preventiv. La finalul acestor activităţi, toţi participanţii au susţinut şi un „mic examen” constând în completarea unui test-grilă cu întrebări referitoare la circulaţia bicicletelor pe drumurile publice.

Şi copiii aflaţi în tabăra Creştină organizată la Belin Vale s-au bucurat de prezenţa poliţiştilor în mijlocul lor.

Pe lângă reguli de circulaţie pentru biciclişti şi pietoni, elevilor le-au fost explicate noţiunea de „delincvenţă juvenilă”, elementele caracteristice ale violenţei şi prevederile legale în ceea ce priveşte răspunderea minorului.

De asemenea, au fost informaţi cu privire la pericolele utilizării Internetului, la traficul de  persoane şi au primit recomandări pentru prevenirea victimizării şi implicării lor în fapte antisociale.

Cei mici fost sfătuiţi să evite împrejurările care ar putea genera comiterea de infracţiuni, să îşi aleagă cu grijă prietenii şi să nu răspundă la agresivitatea fizică sau verbală. Totodată, au fost îndrumaţi să îşi petreacă timpul liber în mod plăcut şi să evite compania persoanelor despre care ştiu că au un comportament neadecvat în societate.

Prevenirea faptelor antisociale comise de minori precum şi prevenirea victimizării acestora este importantă pentru poliţişti iar aceştia vor profita de fiecare oportunitate şi vor fi în mijlocul elevilor pentru ca aceştia să deprindă un comportament preventiv, orientat în spiritul respectării normelor de conduită socială şi legale.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliţie Nicoleta Marin

Publicitate
Publicitate
banner we radio