Ştiri locale

Polițiștii covăsneni desfășoară acțiuni preventive în școli

Poliția Română acționează în toată țara pentru asigurarea climatului de siguranță în incinta unităților de învățământ preuniversitar, pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor și pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfășurări a procesului de învățământ.

Astfel, în perioada 9 – 13 mai a.c., polițiștii intensifică activitățile preventive în școli care sunt structurate pe trei paliere: prevenire prin acțiuni educative; verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unitățile de învățământ; acordarea sprijinului de specialitate – activități pentru menținerea ordinii publice, intervenția în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităților de învățământ sesizate prin 112 și combaterea absenteismului școlar.

Publicitate

Și la nivelul județului Covasna polițiștii desfășoară în această perioadă activități în cadrul acestui plan de măsuri, fiind prezenți zilnic în zonele de la intrările în școli, în intervalele orare în care copiii sosesc la școală sau pleacă spre casă. De asemenea, polițiștii de la structurile de poliție rutieră și prevenire a criminalității, sprijiniți de cei de la poliția de proximitate vor desfășura întâlniri cu elevii.

Astfel, luni și marți, polițiștii covăsneni au desfășurat peste 50 de activități preventive în cadrul orelor de curs și 53 de controale conform Legii 333 din 2003, dar și verificări în localuri și baruri. Au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, dintre care 20 pentru abateri constatate la regimul circulației și 9 pentru nerespectarea regimului conviețuirii sociale prevăzut de Legea 61/1991. Totodată, au fost depistați 12 elevi care absentau nemotivat de la orele de curs, sens în care unitățile de învățământ din care aceștia fac parte au fost înștiințate.

Polițiștii vor continua activitățile preventive și în zilele următoare. La nivelul județului Covasna, analiza datelor statistice relevă că în primul semestru al anului școlar 2015-2016, numărul infracțiunilor săvârșite în incinta unităților de învățământ a scăzut cu 60% față de aceeași perioadă a anului precedent. Menționăm totodată, că în ultimii ani nu au fost sesizate infracțiuni de mare violență în școli, ponderea faptelor fiind reprezentată de furturi.

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Covasna

Agent principal de poliție Nicoleta Marin

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio