Ştiri locale

Polițiștii covăsneni au primit două BMW-uri noi pentru Serviciul Rutier

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna a recepționat anul acesta două noi autospeciale de poliție marca BMW 320i xDrive, cu motor pe benzină turbo, 184 de cai putere, dotate cu sisteme de avertizare acustice și luminoase.

Noile autospeciale au la bază a 7-a generație a modelului BMW Seria 3 sedan, G20, lansată de constructorul german în 2018, la Salonul Auto de la Paris. Mașinile au cutie de viteze automată cu „8+1” trepte, aceasta fiind una dintre cele mai performante transmisii automate de pe piață din ultimii ani.

Publicitate

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Gabriela Dinu, ne-a transmis că noile autospeciale au fost repartizate Serviciului Rutier. Cea mai veche autospecială aflată în prezent în parcul auto al polițiștilor covăsneni a fost fabricată în 2015.

„Cel mai recent recepționate în parcul auto al IPJ Covasna sunt două autospeciale marca BMW, model 320i xDrive, care au fost repartizate Serviciului Rutier Covasna, fiind inscripționate și echipate cu mijloace de avertizare sonoră și luminoasă. Cu ocazia recepționării celor două autospeciale, nu au fost scoase din uz vehicule din parcul auto propriu. Cel mai vechi an de fabricație pentru autospecialele folosite în activitățile curente, cu necesar de reprezentare, este 2015”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, agent șef Gabriela Dinu.

Noile autospeciale au cilindree de 1.998 cmc, tracțiune integrală, și pot ajunge de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde cu „Launch Control”, viteza maximă fiind de 230 km/h, potrivit Newsweek.ro.

La nivel național, în luna martie a acestui an Inspectoratul General al Poliției Române a recepționat prima tranșă de autospeciale BMW „8+1”, din cele 600 achiziționate de M.A.I.. Contractul de achiziție încheiat de Poliția Română cu firma Automobile Bavaria este în valoare de 98.006.046 de lei, adică 19,6 milioane euro (33.200 euro/ bucata), însă licitația este investigată de Parchetul European și DNA, potrivit Europa Liberă.

În luna martie, Poliția Română a transmis că „a pus la dispoziția Parchetului European toate documentele relevante cu privire la această achiziție”. Surse judiciare au precizat, pentru Europa Liberă, că DNA s-a autosesizat și a deschis dosar penal în toamna anului trecut, după ce Sindicatul Europol al polițiștilor și USR au analizat caietul de sarcini întocmit pentru cumpărarea mașinilor și au acuzat o posibilă achiziție cu dedicație de la firma Automobile Bavaria.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio