Ştiri locale

Poliţia Locală Sfântu Gheorghe a ridicat încă 6 mașini abandonate pe domeniul public

În data de 11 aprilie, polițiștii locali din Sfântu Gheorghe au ridicat încă 6 autoturisme de pe domeniul public. Deși la prima vedere ar putea părea că unele dintre ele erau folosite în mod regulat de proprietari, cel mai potrivit mod pentru a le descrie este că au fost „uitate” de către aceștia, deoarece nu au asigurare, nu au inspecția tehnică valabilă, iar proprietarii nu au luat măsuri în urma notificărilor lăsate pe parbriz.

O parte dintre aceste autoturisme îngreunau buna desfășurare a lucrărilor derulate în oraș. Spre exemplu, duba frigorifică din imagine bloca accesul muncitorilor care lucrează la construcția terminalului de autobuz de la intrarea în Sfântu Gheorghe dinspre Chilieni. Autovehiculul a fost ocolit timp de mai mulți ani, însă acum a fost ridicat și transportat temporar la sediul Serviciului de Gospodărire a Domeniului Public din cadrul Primăriei, urmând să fie valorificat la fier vechi dacă proprietarul nu îl va revendica în termen de 10 zile.

La Sfântu Gheorghe, ridicarea mașinilor care au fost abandonate pe domeniul public este o operațiune constantă, deoarece locurile de parcare sunt limitate, iar aceste vehicule reprezintă o problemă mai ales în zonele rezidențiale.

„Dacă proprietarii nu se prezintă pentru a recupera aceste mașini, este evident că nu mai au nevoie de ele și atunci nu are rost să ne mai împiedicăm de ele prin oraș. În prezent, știm că sunt puține mașini folosite pentru depozitarea deșeurilor, deși au existat probleme în trecut și în acest sens. Credem că dacă vom continua să ridicăm de pe domeniul public aceste mașini abandonate, până la urmă proprietarii vor alege să le predarea mai degrabă în cadrul programului Rabla, decât să țină ocupate locurile de parcare”, a subliniat Hadnagy István, șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe.

Amintim că și în cursul săptămânii trecute Poliția Locală Sfântu Gheorghe a ridicat 5 autoturisme considerate abandonate pe domeniul public. Este important de precizat că dacă mașina este parcată pe o proprietate privată, polițiștii locali nu pot interveni pentru a o îndepărta. Poliția Locală continuă această acțiune și încurajează populația să semnaleze existența mașinilor abandonate mult timp pe domeniul public, pentru a putea fi demarate demersurile de ridicare a acestora.

Poliția Locală Sfântu Gheorghe
Biroul de presă

Publicitate
banner we radio