Ştiri locale

Poliția covăsneană în acțiune de 8 martie

Miercuri, 8 martie 2017, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, cu sprijinul unei firme de asigurări, au desfășurat acțiuni în trafic pentru a le ura doamnelor și domnișoarelor o primăvară cât mai frumoasă.

Astfel, pentru că această zi este una specială, polițiștii le-au oprit în trafic pe reprezentantele sexului frumos, nu pentru a le amenda, ci pentru a le oferi flori și a le transmite recomandări pentru un trafic în siguranță.

Potrivit statisticilor întocmite la nivel național, conducătoarele auto sunt mai atente la volan decât bărbații. Doar 11,5% dintre accidentele rutiere grave, din anul 2016, s-au produs din vina conducătoarelor auto.

Conducerea unui autovehicul presupune multă atenţie, responsabilitate, cunoştinţe în domeniu şi mai ales păstrarea calmului în situaţii  dificile ce pot apărea în trafic. Şoferiţele au dovedit că păstrează aceste calităţi mai bine decât bărbaţii, atunci când se află la volan, astfel că doar 11,5% dintre accidentele rutiere grave s-au produs din vina conducătoarelor auto. Cifra face referire la acidentele înregistrate în 2016, la nivel național.

(IPJ Covasna)

\"SAM_2622\"

banner we radio