Ştiri locale

Policlinica din Sfântu Gheorghe se redeschide din 2 iunie. Din 25 mai se pot face programări pentru consultaţii

Activitatea Policlinicii şi a mai multor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe ar putea fi reluată la începutul lunii iunie, a anunţat conducerea unităţii medicale în cadrul unei videoconferinţe de presă.

Managerul spitalului, Andras-Nagy Robert, a precizat că dacă situaţia epidemiologică va permite,  începând din data de 2 iunie se vor putea face investigaţii paraclinice. Începând din data de 25 mai, pacienţii se vor putea programa doar online pentru consultaţii medicale, urmând ca o parte dintre acestea să fie efectuate prin telemedicină, acolo unde situaţia permite. În cazul pacienţilor care trebuie să se prezinte la cabinet, conducerea spitalului face apel la respectarea cu stricteţe a programărilor, pentru a putea fi respectate măsurile de distanţare socială.

„Noi am schiţat un plan şi l-am finalizat, cât de cât, în cadrul Comitelului director. Am stabilit nişte paşi de urmat în vederea pornirii activităţii medicale a spitalului. Din data de 1 iunie începem să deschidem cabinetele în specialitățile Oncologie, Hematologie, Reumatologie, Cardiologie, Medicină internă, Neurologie, Pediatrie, Gastroenterologie, Endocrinologie, Diabetologie, Obstetrică-ginecologie, Urologie și Psihiatrie adulți,  respectiv  copii,  plus Neurologie pediatrică,  toate începând cu 2 iunie, pentru că 1 iunie e zi liberă. Totodată, se deschide posibilitatea efectuării de investigații medicale paraclinice, respectiv laboratorul de imagistică medicală, deocamdată doar pentru rezonanță magnetică și CT. Acest lucru înseamnă că începând de luni, 25 mai, se pot face programări online, doar online deocamdată, subliniez acest lucru. În continuare, o parte dintre aceste consultaţii vor fi făcute online, prin telemedicină. Cei care vor veni în spital la consultaţii vor trece printr-un triaj prealabil. Rugămintea noastră este ca pacienţii să respecte programările, iar doar în cazuri justificate să îi însoţească un singur aparţinător şi să poarte mască de protecţie. (…) Să nu vină mai repede cu câteva ore sau jumătăţi de ore faţă de programare, să respecte măsurile de distanţare valabile şi la Policlinică”, a spus managerul spitalului, Andras-Nagy Robert.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio